Over ons

Café Mereboer (voorheen de Staande Leeuw) is al meer dan 200 jaar gevestigd aan de Heereweg in Groet. In ons restaurant en café kun je in een ongedwongen sfeer genieten van een fijne lunch, diner, koffiemomentje tussendoor of een uitgebreide borrel. Op de kaart vind je rijk belegde broodjes, salades, heerlijke vegetarische gerechten en mooie stukken vlees. We hebben voor ieder wat wils. Eén van onze specialiteiten is de Mereburger; een royale huisgemaakte runderhamburger met spek, gebakken ui en Mereburgersaus. Deze is ook in vegetarische variant te bestellen.

Café Mereboer is óók dé plek voor een heerlijk biertje. Op de tap hebben we altijd minimaal acht wisselende speciaalbieren. Verwacht een mix van unieke bieren uit de regio, van kleine brouwerijen en seizoensgebonden bieren. In de herfst hebben wij zo’n 3 bokbieren op de tap. In het weekend hebben we een speciale cocktailkaart vol bekende cocktail klassiekers en gin tonics.

Onze historie

In 1814 startte de Staande Leeuw als herberg aan de Heerweg in Groet. Vanaf 1955 veranderde de naam langzaamaan in de volksmond in Café Mereboer, vernoemd naar de uitbater Gerrit Mereboer. Sindsdien is het bedrijf van generatie op generatie overgedragen: een écht familiebedrijf dus. 

Voor geïnteresseerden is er een prachtig gratis boekje verkrijgbaar over de geschiedenis van ons bedrijf, geschreven door Jaap Mereboer. Dus kom eens langs, bestel een biertje en vraag ernaar!

In 2019 is de binnenzijde van het pand volledig gerenoveerd. Het bruine en doorrookte interieur van weleer werd opgefrist en in een nieuw jasje gestoken om een vernieuwd warm welkom te heten aan alle hongerige en dorstige gasten. Tegelijkertijd is de gezelligheid van het bruine café blijven bestaan. Dit maakt Café Mereboer een plek waar iedereen zich thuis voelt.