Over ons

Café Mereboer is al meer dan 50 jaar gevestigd aan de Heereweg in Groet. In ons restaurant kun je in een ongedwongen sfeer genieten van een fijne lunch, diner, koffie momentje tussendoor of een uitgebreide borrel. Op de kaart vind je rijk belegde broodjes, salades en de mooiste stukken vlees. We hebben voor ieder wat wils. Onze specialiteit is de Mereburger; een royale huisgemaakte hamburger met spek, gebakken ui en Mereburgersaus. Deze is ook in vegetarische variant te bestellen.

Café Mereboer is dé plek voor een heerlijk biertje. Op de tap hebben we altijd minimaal acht wisselende speciaalbieren. Verwacht een mix van unieke bieren uit de regio, van kleine brouwerijen en seizoensgebonden bieren. In de herfst hebben wij zo’n 3 bokbieren op de tap. In het weekend hebben we een speciale cocktailkaart vol bekende cocktail klassiekers en gin tonics.

Onze historie

Café Mereboer is de huiskamer van Groet. Al sinds 1953 wordt het café generatie op generatie overgedragen. Je kunt dus wel stellen dat we een écht familiebedrijf zijn. Ons gebouw bestaat uit twee delen: een huiskamergedeelte en een cafégedeelte. Het huiskamergedeelte is een gezellige restaurant ruimte waar je rustig en hapje en een drankje kunt doen. Het cafégedeelte van ons bedrijf is verreweg het oudst. Naar alle waarschijnlijkheid is het café, eerder bekend als onder andere De Staande Leeuw, in 1814 als herberg gestart. 

In 2019 is de binnenzijde van het pand volledig gerenoveerd. Het interieur is in een eigentijds jasje gestoken, tegelijkertijd hebben we de warmte en gezelligheid van het bruine café weten te behouden. Dit maakt Café Mereboer een plek waar iedereen zich thuis voelt.